Διακόσμηση

To HomeTale παράλληλα με το εμπόριο ειδών σπιτιού παρέχει υπηρεσίες διακόσμησης και εσωτερικής σχεδίασης τόσο για το σπίτι, όσο και για επαγγελματικούς χώρους από έμπειρο και καταξιωμένο προσωπικό.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να διακοσμήσουμε ή να σχεδιάσουμε το χώρο σας Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 16:00. Το προσωπικό μας θα είναι στην ευχάριστη θέση να σας εξυπηρετήσει.


Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός ερωτοαπαντήσεων που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την ουσία της διακόσμησης και να σας καθοδηγήσει στις υπηρεσίες του HomeTale...

 

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την διακόσμηση και πόσο ρόλο παίζει στην καθημερινότητα μας

 

1. Γιατί χρειάζεται κάποιος διακοσμητή; Δηλαδή ο απλός πολίτης δεν έχει άποψη και χρειάζεται την άποψη κάποιου άλλου;

 • Ποτέ δεν θεωρούμε ότι ο άνθρωπος, που μας ζητάει να συνεργαστούμε, δεν έχει άποψη. Αντίθετα, ο πελάτης αυτός είναι πολύ υποψιασμένος για να αναζητά ειδικευμένους επαγγελματίες του είδους. Άλλωστε ένας διακοσμητής μπαίνει σ’ ένα έργο όταν κληθεί και αυτός που ζητά τη συνεργασία έχει άποψη γι’ αυτό. Γενικά, ο διακοσμητής καλείται με τις γνώσεις του να βάλει σε μία κατεύθυνση τα θέλω του πελάτη του, χωρίς φυσικά να τα ακυρώνει.

2. Τι είναι διακόσμηση και γιατί χρειάζομαι διακοσμητή;

 • Διακόσμηση είναι η τέχνη, που αναλύει τις εξειδικευμένες ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πελάτη και διαμορφώνει τον χώρο του βάσει αυτών. Η διακόσμηση είναι μια εφαρμοσμένη τέχνη και διέπεται από αρχές και κανόνες, απαιτούνται ειδικές γνώσεις πάνω σε πολλά τεχνικά θέματα, πέραν βέβαια της ανεπτυγμένης αισθητικής, που θεωρείται απαραίτητη.

3. Οι φίλοι μου έκαναν ένα ωραίο σπίτι μόνοι τους, χωρίς να πάνε σε κάποιον ειδικό. Εγώ γιατί να το κάνω όταν για το καινούργιο μου σπίτι κάνω τόσα έξοδα;

 • Θα ήταν λάθος να υποστηρίξουμε ότι δεν υπάρχουν άλλοι, εκτός των διακοσμητών που έχουν αισθητική άποψη, ισορροπία και κριτήριο. Όμως, όπως είπαμε πιο πάνω απαιτούνται και ειδικές γνώσεις εργονομίας, σχεδιαστικές, οικοδομικές, γνώσεις για την λειτουργία των χρωμάτων κ.α. Γι’ αυτό πιστεύουμε, ότι ακόμα και αν παραδεχθούμε ότι οι γνωστοί σας είναι εξαιρετικά χαρισματικά άτομα, οι λύσεις που δόθηκαν στον δικό τους χώρο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα λύσουν και τα προβλήματα του δικού σας.

Η κατασκευή ενός σπιτιού, όντως, σημαίνει έξοδα και κανείς δεν σας υποχρεώνει να καταφύγετε σε διακοσμητή, παρά μόνον αν πιστεύετε στην ουσιαστική προσφορά του. Πάντως με τη φροντίδα του διακοσμητή ένα σπίτι είναι ωραίο όχι μόνο αισθητικά, αλλά και λειτουργικά!!!

4. Μήπως τελικά ο διακοσμητής είναι μόνο για τους οικονομικά ευκατάστατους, που μπορούν να αντέξουν επιπλέον κόστος;

 • Ο διακοσμητής αναλαμβάνει ό,τι του αναθέσουν και πληρώνεται ανάλογα με το είδος συνεργασίας και βάσει γραπτής προσφοράς. Ρωτήστε και μάθετε πριν συνεργασθείτε με ένα διακοσμητή, ζητείστε γραπτή προσφορά. Το ωραίο περιβάλλον το έχουμε ανάγκη και το αξιζουμε ΟΛΟΙ και όχι μόνο οι ευκατάστατοι. Πάντως, έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι ο διακοσμητής κάνει καλύτερη ταξινόμηση των εξόδων. Δηλαδή, επιτυγχάνει καλύτερο και πιο λειτουργικό αποτέλεσμα με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα.

5. Μήπως ο διακοσμητής θα μου επιβάλλει το δικό του γούστο ή θα με οδηγήσει σε ακριβές επιλογές αντικειμένων για το σπίτι;

 • Καταρχήν για να συμβεί αυτό, πρέπει να του το έχετε επιτρέψει. Παρόλα αυτά στην περίπτωση, που ένας διακοσμητής επιβάλλει το δικό του γούστο, αυτό για τα δικά μας πιστεύω είναι αποτυχία, όσο αισθητικά καλό και αν είναι το αποτέλεσμα. Διότι δημιούργησε εναν χώρο για τον εαυτό του και όχι για τον πελάτη του. Όσον αφορά στις επιλογές των αντικειμένων, αυτές εξαρτώνται αποκλειστικά από εσάς. Ο διακοσμητής μπορεί και πρέπει να προτείνει διάφορες επιλογές, η τελική απόφαση όμως επιβάλλεται να είναι του πελάτη.

6. Γιατί να προσλάβω διακοσμητή όταν τα περισσότερα καταστήματα έχουν δικούς τους διακοσμητές, οι υπηρεσίες των οποίων μάλιστα δεν χρεώνονται;

 • Πράγματι σήμερα ακόμη και οι πιο μικρές εταιρείες διαθέτουν κάποιον συνεργάτη – διακοσμητή… Όπως όμως είναι λογικό και απόλυτα θεμιτό, η κάθε εταιρεία προωθεί τα δικά της προϊόντα. Ο δε συνεργάτης της είναι αδύνατον να συνυπολογίσει άλλα προϊόντα από άλλες εταιρείες και του είναι δύσκολο στην ολιγόωρη συζήτηση μαζί σας, να αναλύσει σε βάθος τις δικές σας ανάγκες. Σκεφθείτε ότι ο κάθε χώρος αποτελείται από επί μέρους στοιχεία που πρέπει να συνδεθούν αρμονικά για την δημιουργία ενός ειδικού και μοναδικού προσωπικού περιβάλλοντος. Άλλωστε ο διακοσμητής πληρώνεται από εσάς, ενώ ο συνεργάτης - διακοσμητής πληρώνεται από την εταιρεία για να είναι γνώστης του συγκεκριμένου προϊόντος και να το προωθεί σωστά. Αυτό που σίγουρα μπορεί να κάνει άψογα είναι να βοηθήσει με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, τον συνάδελφο του στην τελική απόφαση.

Σεβόμαστε όλους τους συναδέλφους μας, που εργάζονται στις διάφορες επιχειρήσεις, γιατί έχουν εξειδικευμένη γνώση στο αντικείμενό τους, όμως είναι αδύνατο να έχουν συνολική άποψη του χώρου, του ύφους και των απαιτήσεων του πελάτη. Βέβαια αν πιστεύετε ότι μερικές απόψεις μπορούν να σας βοηθήσουν στη συνολική κατασκευή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους συγκεκριμένους συναδέλφους.

7. Πότε πρέπει να απευθυνθώ στο διακοσμητή; Όταν το σπίτι έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να αγοράσω τα έπιπλα;

 • Όχι, είναι η πιο λανθασμένη επιλογή. Κατά την άποψη μας, η βάση ενός χώρου ξεκινά από τη σωστή χωροταξική μελέτη, τη σωστή οργάνωση και λειτουργία του και αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν συνεργασθείτε με τον διακοσμητή από την αρχή, ακόμη και πριν πέσουν τα μπετά. Η λειτουργικότητα και η αισθητική επιβάλλεται να ισορροπούν. Σε ένα κακώς οργανωμένο περιβάλλον, ακόμα και η πιο άψογη αισθητική δεν φιλοξενείται σωστά!!!

8. Πως και που θα βρω έναν αξιόπιστο διακοσμητή;

 • Αξιόπιστος επαγγελματίας διακοσμητής θεωρείται αυτός, που είναι ικανός να αποδείξει τις σπουδές του και την επαγγελματική του ικανότητα και αν θέλουμε να δούμε την ουσία είναι αυτός που σέβεται την επαγγελματική δεοντολογία του κλάδου μας.

9. Όλοι οι διακοσμητές είναι καλοί και σε κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους;

 • Το βέβαιο είναι ότι κάθε έργο είναι ένα αντικείμενο μελέτης και έτσι το αναλύεις και προσπαθείς να δώσεις λύσεις στα διάφορα προβλήματά του. Επίσης, οι διακοσμητές διδάσκονται πώς να μελετούν ένα χώρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν ειδικεύονται περισσότερο σε ένα τομέα. Αν θα είναι καλοί σε αυτό που παραδίδουν, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, με κυριότερη την επαφή, που έχει ο διακοσμητής με τον πελάτη του. Όμως, σίγουρα το καλό αποτέλεσμα δεν είναι πάντα ανάλογο με τη δαπάνη.

10. Πως μπορώ να εμπιστευθώ εναν διακοσμητή, οτι θα μου κάνει αυτό που θέλω;

 • Υπάρχουν τριών ειδών διακοσμητές:
  Α. Εκείνοι, που επιβάλλουν τις απόψεις τους στον πελάτη.
  Β. Εκείνοι, που απλώς εφαρμόζουν τις απαιτήσεις του πελάτη τους.
  Γ. Εκείνοι, που προσπαθούν να ισορροπήσουν τις απαιτήσεις του πελάτη τους, με το εργονομικά και αισθητικά σωστό.

Γιατί ένα υπνοδωμάτιο, (χώρος ηρεμίας), βαμμένο σε ένα κατακόκκινο χρώμα, εξ ορισμού διεγερτικό, δεν είναι ό,τι πιο σωστό μπορεί να φανταστεί κάποιος, ακόμη και αν είναι μεγάλη επιθυμία του πελάτη. Ο σωστός επαγγελματίας διακοσμητής πρέπει να αναλύσει τις ψυχολογικές επιπτώσεις αυτής της επιλογής στον πελάτη του και αν δεν υπάρξει αλλαγή απαίτησης, πρέπει να επιλέξει το σωστό τόνο και την ποσότητα που θα είναι αβλαβής στον χρήστη.

ΤΟ HOMETALE ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ.

11. Πώς θα ξέρω, ότι ο διακοσμητής που προσέλαβα είναι ένας υπεύθυνος επαγγελματίας;

 • Σωστή ερώτηση! Όπως σε όλα τα επαγγέλματα και εδώ, υπάρχουν «ευκαιριακοί» που εκμεταλλεύονται την έλλειψη ενημέρωσης. Ζητήστε του λοιπόν να σας δείξει το πτυχίο του και portfolio από την δουλειά του.

12. Θέλω να συνεργαστώ με διακοσμητή, αλλά φοβάμαι ότι θα είναι ακριβός!

 • Είναι σίγουρο πως κάθε εργαζόμενος πρέπει να αμοίβεται για το προϊόν-υπηρεσία, που παράγει έστω και αν αυτό είναι απλές συμβουλές, που όμως προέρχονται από σπουδές και εμπειρία και λύνουν λειτουργικά προβλήματα. Στην περίπτωση αυτή το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε προσφορές και από άλλους επαγγελματίες του χώρου και να συκρίνετε τα υπέρ και τα κατά.

Λάβετε όμως υπ’ όψιν σας, ότι ο διακοσμητής θα σας προλάβει από τυχόν λάθη, που θα φανούν αργότερα και θα αναγκασθείτε να διορθώσετε.Και όλοι γνωρίζετε πόσο στοιχίζουν αυτά τα λάθη…Ακόμη θα σας βοηθήσει λόγω της εμπειρίας του να επιλέξετε το καταλληλότερο συνεργείο ή προμηθευτή, με το μικρότερο δυνατό κόστος και την υψηλότερη ποιότητα.